top of page

1. CASE

VEDLIGEHOLDELSESFRI OG SIKKER MOLEAFMÆRKNING

Cases > Vedligeholdelsesfri og sikker moleafmærkning

Maritim Consult har leveret alt afmærkning til en stor dansk havn, som havde brug for en sikker og vedligeholdelsesfri løsning. Afmærkningen bliver brugt i forbindelse med en ny kaj til krydstogt- og fiskeskibe.

Leveringen består af molefyr til både inder- og ydermoler og PEL-fyr, som skal få de store skibe sikkert i havn. Maritim Consult har designet løsningen i samarbejde med kunden for at sikre, at alle behov blev afdækket.


Solceller producerer strøm
Der er 1,5 kilometer ud til spidsen af den nye mole. Det er en lang og dyr strækning at trække kabler på. Derfor er molefyrene fra Maritim Consult alle leveret med solcelledrevne batterier.

 

Beregner batterikapacitet
En del af opgaven var at beregne, hvor stor batterikapaciteten skal være for, at fyrene kan køre hele året rundt. Her tages der for eksempel højde for, at det er mørkere om vinteren, og hvor langt ude fyrene skal kunne ses. Begge dele er vigtige faktorer i forhold til at sikre, at skibene kommer sikkert i land.


Hårdført design
Miljøet i den danske havn stiller høje krav til afmærkningens konstruktioner. Derfor er alle materialer overfladebehandlet og lever op til C5-høj, så de kan holde til at stå i det salte miljø i havnen.

bottom of page